Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Επέτειος 28ης Οκτωβρίου 1940

Σήμερα παρακολούθησα την παρέλαση στη λεωφόρο Βύρωνος, στη Λευκωσία.

Εάν σας πω ότι δεν ένιωσα εθνικά υπερήφανος θα είναι ψέμα.


Ευχαριστώ πολύ όλους όσους έγραψαν - απήντησαν, συμφώνησαν ή και διαφώνησαν με το προηγούμενο post μου, και πραγματικά ευχαριστώ όλον τον κόσμο που σήμερα - έστω και για μια μέρα με έκαναν να νιώσω στο σπίτι μου - στη χώρα μου - στην παρέλασή μου.

Ήταν πραγματικά πολύ σημαντική αυτή η μέρα για τους Ελληνοκύπριους που όλοι μαζί, παιδιά, γέροι, γονείς, και φυσικά και πολλοί Ελλαδίτες, μαζεύτηκαν να παρακολουθήσουν τα παιδιά και τα σωματεία να περνούν ανεμίζοντας Ελληνικές σημαίες.

Χαίρομαι πραγματικά, γιατί σήμερα είδα ότι ο Ελληνισμός στην Κύπρο δεν έχει πεθάνει, και ότι οι γνωστοί άγνωστοι που προσπαθούν να χωρίσουν τους λαούς μας σήμερα πήραν και αυτοί το δικό τους όχι.

Έπρεπε να το δω και ιδίοις όμμασι για να το πιστέψω. Και σήμερα πλέον ξέρω γιατί γιορτάζει και η Κύπρος την εθνική μας επέτειο. Γιατί είναι και δική της.

Πολλά μπράβο, και ελπίζω μια μέρα να έχουμε και ακόμη περισσότερα κοινά εκτός από τις Εθνικές Εορτές.


Στα δικά μας τώρα... (Τα του Ελληνικού χώρου δηλαδή)

Στη Θεσσαλονίκη έγινε χαμός. Σταμάτησαν την παρέλαση και ανάγκασαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους "επισήμους" σε άτακτη υποχώρηση.



Και φυσικά τα κανάλια κατάφεραν να ρίξουν και την αντίστοιχη προπαγάνδα, με σάλτσες που πάλι καταφέρνουν να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου, και να ξεφτιλίσουν την Ελλάδα στην Ευρώπη.

Όχι, δεν διέκοψαν την παρέλαση λόγω του κόσμου, η παρέλαση διεκόπη γιατί ο Πρωθυπουργός ΔΙΕΤΑΞΕ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (άκουσον άκουσον) να αποχωρήσει - και οι κλούβες των ΜΑΤ σταμάτησαν την κανονική ροή της παρέλασης.

Μετά την αποχώρηση των "επισήμων" βέβαια, η παρέλαση συνεχίσθηκε κανονικά, για τους πραγματικούς επίσημους - τους βετεράνους και τον λοιπό κόσμο.

Και μια αγαπημένη φωτογραφία από άλλη παρέλαση (στη Λάρισα αν δεν κάνω λάθος):








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιο που θα αφήσετε παρακαλώ να έχει σχέση με τη φύση και σκοπό του blog και να μην έχει σκοπό απλώς να σπείρει διχόνοια και λοιπά ζιζάνια. Σε αυτήν την περίπτωση -απλώς θα διαγράφεται!