Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Η Παρεξήγηση στο Μεγαλείο της...

Δε φτάνει που κάποιος γράφει ώς ανώνυμος οπότε δεν έχω και τρόπο να του απαντήσω έστω και με email, αλλά επειδή έχει το ριμαδο-blogger συγκεκριμένο αριθμό σχολίων που εμφανίζονται και για τα υπόλοιπα πρέπει να πατήσεις το "Φόρτωση Περισσοτέρων", τελικά καταλήγουμε σε ανόητες παρεξηγήσεις που δε θα έπρεπε να υπάρχουν.

Φίλες και Φίλοι

Ο μόνος λόγος για τον οποίο έχω διαγράψει μέχρι στιγμής 2 ή 3 απαντήσεις ήταν για να σταματήσω το πνεύμα ρατσισμού & πολιτικού φθόνου ανάμεσα σε αναγνώστες ώστε να μην γίνουμε εδώ παρανάλωμα του πυρός. Πέραν αυτού ουδέποτε θα διαγράψω ή διέγραψα κάτι που αποσκοπεί στο διάλογο και την ενημέρωση.

Έτσι ο φίλος του οποίου το γράμμα διάβασα λεπτομερώς, θα χαρεί να μάθει (ή όχι) ότι όλα όσα έγραψε μετά, νομίζοντας ότι του διέγραψα την απάντηση, είναι στηριγμένα πάνω στην αδυναμία του blogger να δείξει όλα τα σχόλια μονομιάς.

Παραθέτω λοιπόν τα εξής:


  1. Θα ήθελα κι εγώ να ευχαριστήσω το site αυτό. Μένω Κύπρο εδώ και 6 μήνες. Θ έλω να ενημερώσω σχετικά με τους καταλόγους διοριστέων. Μολονότι δεν υπάρχει ασεπ και οι λοιπές εξετάσεις που υφίστανται στην Ελλάδα, ωστόσο πρέπει να ξέρετε ότι σχεδόν όλες οι ειδικότητες έχουν κλείσει και βάσει των στατιστικών που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στον φιλελεύθερο οι καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης πρέπει να αναμείνουν τουλάχιστον 60 χρόνια για να διοριστούν. Αυτό οφείλεται στο '΄οτι από το 2004 έχουν πάρα πολλοί καταθέσει τα πτυχία τους στον κατάλογο με αποτέλεσμα να φτάσουμε στον κορεσμό και ακόμα και οι ίδιοι οι Κύπριοι να μην έχουν προτεραιότητα, κάτι που δικαιούνται. Ένα απλό παράδειγμα στον κατάλογο των φιλολόγων που είναι και ο πρώτος που δέχτηκε τον κορεσμό υπάρχουν πολλοί τίτλοι που απονεμήθηκαν το 1991/1992 δηλαδή είναι και αδιανόητο να ζητά ο εν λόγω απόφοιτος να διοριστεί όταν είναι ήδη στον αριθμό 3000 κάτι δεν ξέρω και θα θέλει άλλα 17 χρόνια. Στα 60 να διοριστείς δεν είναι και τόσο καλό αφού θα χεις βγεί στη σύνταξη. Φυσικά το 2014 αρχίζει η σταδιακή κατάργηση του καταλόγου και η αναθεώρηση των πτυχίων που είναι ήδη μέσα και θα μπαίνουμε με εξετάσεις κάτι που θα βοηθήσει αρκετά πιστεύω. όχι πως έχω και πιθανότητα να διοριστώ ποτέ. Επομένως ψάξτε άλλο χώρο εργασίας. Όσον αφορά το φίλο απόφοιτο της ιδιωτικής σχολής γυμναστή να σε ενημερώσω ότι και αυτός ο κλάδος περνάει κρίση και δυστυχώς τα πτυχία ιδιωτικών σχολών δεν αναγνωρίζονται από την Κυπριακή δημοκρατία. Α ρε Ελλαδα μου ... Μην νομίζετε πως είναι η γη της επαγγελίας παιδιά..και είναι και αυτονόητο ότι ένα νησί του μισού εκκατομμυρίου (αντε 800000) δεν μπορεί να απορροφήσει τα 12 κ πλέον εκ. της Ελλάδας να λέμε κ τ στραβού το δίκαιο
  2. Αδελφέ σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και ναι το γνωρίζω το πρόβλημα, ειδικά με τους διορισμούς. Ελπίζω πραγματικά να γίνει γρήγορα η αναθεώρηση του καταλόγου & των πτυχίων μπας και μπορέσετε επιτέλους εσείς οι εκπαιδευτικοί να βρείτε μιά θέση. Το θέμα όμως εκτός από τις θέσεις είναι και ο αυτόματος διορισμός - ως πρόβλημα. Δεν έχετε εξετάσεις οπότε ο κάθε @!@ πάει και γράφεται και όταν και αν διοριστεί - δεν έχει πρόβλημα. Η Ελλάδα πάντως φίλε (όπως βλέπεις κιόλας) ψυχορραγεί. Είναι φυσικό και επόμενο για τον Ελλαδίτη να έρθει πρώτα στην Κύπρο - ασχέτως αν θα μείνει ή όχι, γιατί τη βλέπει προέκταση του σπιτιού του. Επόμενοι προορισμοί ενδεχομένως Γερμανία, Αυστραλία, Αμερική, Αγγλία και όπου γενικά υπάρχει απόδημος Ελληνισμός. Να δω που θα μας καταντήσουν τελικά... Δε βαριέσαι... Τα πρώτα 100 χρόνια είναι δύσκολα...



    ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΔΩ ΦΙΛΤΑΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕ, ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΣΟΥ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ, ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΧΩΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η GOOGLE ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟ BLOGGER ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΣΑΛΑΤΑ.

    ΜΕ ΑΥΤΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ - ΣΕ ΚΑΛΗΜΕΡΙΖΩ. ΚΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ (ΕΚΕΙ ΣΤΗ Β' ΕΘΝΙΚΗ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΒΥΣΜΕΝΗ. ΑΠΛΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ "ΦΟΡΤΩΣΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ" ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ.

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιο που θα αφήσετε παρακαλώ να έχει σχέση με τη φύση και σκοπό του blog και να μην έχει σκοπό απλώς να σπείρει διχόνοια και λοιπά ζιζάνια. Σε αυτήν την περίπτωση -απλώς θα διαγράφεται!